Nieuws

Volg het laatste nieuws van Voetlicht via deze nieuwspagina!

10 februari

Jakhalzen op Happy Island was een groot succes! Regisseur Wijnand Oosterhof was diep onder de indruk…


14 december


15 november
De Seventies zijn aangebroken! Nog minder dan 80 dagen tot onze volgende voorstelling “Jakhalzen op Happy Island“. Meer informatie volgt natuurlijk nog, maar u kunt nu al reserveren via www.toneelgroepvoetlicht.nl/reserveren
Omcirkel in ieder geval de data in de agenda alvast: vrijdag 1 februari try-out, zaterdag 2 februari, zondag 3 februari, en vrijdag 8 februari, zaterdag 9 februari en zondag 10 februari. De voorstelling op vrijdag en zaterdag zijn ’s avonds vanaf 20:00u, die op zondag ’s middags vanaf 14:30u


5 november
Op Zaterdag 3 en zondag 4 november speelden wij op de Danne dagen de éénakter “Uitzonderlijk!”. Het lukte Willem maar niet zijn geheim kwijt te raken – en Simone kon niets meer kwijt dan het basispakket…


29 september
Op zaterdag 29 september werkten wij mee aan het festival Monumenten en Muziekmomenten in Abcoude, Baambrugge en Loenersloot. In kasteel Loenersloot werd opgetreden als de familie Mozart en in Baambrugge werd de door mevrouw Zeelt opgerichte kerk onveilig gemaakt…


18 september:
Op 11 september is ook Lilian overleden. Hoewel zij door haar omstandigheden niet vaak aan een grote rol is toegekomen speelde zij wel vaak een grote rol in de voorbereiding. Souffleren, invallen, figureren, waar mogelijk stond ze klaar om werk rondom een productie te verrichten zonder zelf in de spotlights te staan. Haar humor was onnavolgbaar en haar plezier in toneel straalde op ons allemaal uit.
Ons medeleven gaat uit naar haar echtgenoot, dochter en schoonzoon; en iedereen in haar directe omgeving die met die emotionele verlies te kampen heeft.


25 augustus:
Onze Ellis, acteur, decorbouwer en bestuurslid, is helaas op 17 augustus 2018 overleden. Zij was een veelzijdig en contrastrijk actrice. Zij speelde iedere rol met zoveel overtuiging dat je niet anders kon dan haar geloven: van de vertederende kat in Alice in Wonderland tot een zwaar getraumatiseerde zeemansdochter in De Ronselaar. Om van zeemansdochter naadloos over te stappen in robuuste werkbroek en stevige schoenen en zich te storten op de afbreekklus. Voor de decoropbouw was daar weer de beeldend kunstenaar Ellis die een oude kartonnen doos nog tot leven kon laten komen. Haar Groningse nuchterheid kwam vaak naar boven als ze in een bestuursvergadering het besproken onderwerp in 3 woorden kon samenvatten.
Ons diepste medeleven gaat uit naar haar gezin, familie en vrienden. Ellis, je zal voor ons altijd een inspiratiebron blijven.


10 juni:
Na drie warme dagen Sprookjesland mogen we weer op weg naar de volgende productie


20 mei

De trailer van “Wat is er aan de hand in Sprookjesland?” staat online:


12 mei
De Boef is gevangen! Bij Bar Bistro Paolo’s in Loenen a/d Vecht konden de kinderen genieten van “Jan Klaassen en de Boef in het bos”


25 april 2018
De kaartverkoop voor onze nieuwe familievoorstelling “Wat is er aan de hand in Sprookjesland?”is gestart!


15 april 2018
Jan Klaassen moet afwassen! Voor kinderen van 3 tot en met 6 jaar werd er op zondag 15 april 2018 een levende poppenkastvoorstelling gespeeld in het Vechtstreekmuseum.


24 maart 2018
Op Lammetjesdag speelden wij weer levende poppenkastvoorstellingen! In het Streekmuseum Vredegoed werd twee keer de voorstelling “Jan Klaassen en de verdwenen paaseieren” gespeeld.


11 februari 2018
Het zit er op! Na vijf volle zalen en succesvolle voorstellingen van Aan het Lijntje mogen we nog één keer op de foto met de hele cast


5 januari 2018

Onze eerste voorstelling van 2018 is gespeeld! Vanmiddag mochten we in een bomvolle bar bistro Paolo’s onze levende poppenkastvoorstelling “Jan Klaassen en het verdwenen kerstrendier” spelen.


25 december 2017


13 december 2017
BREAKING NEWS: Maffiafamilie infiltreert Danne Ateliers!


4 november 2017
De eerste dag van de Danne Dagen zit erop! Maar ook morgen is iedereen van harte welkom om langs te komen in ons Voetlicht Theater en ook dan zullen we weer een aantal scènes spelen/repeteren uit ons nieuwe stuk “Aan het lijntje”


12 oktober 2017
Tijdens De Danne Dagen zal Voetlicht wat (kleine) stukjes laten zien van de klucht “Aan het lijntje” waar we nu druk voor aan het repeteren zijn. Nieuwsgierig? Kom vooral even kijken!


17 september 2017
Vanmiddag hebben we voor een uitverkochte zaal met veel succes de kindervoorstelling “Anna en het magische drankje” gespeeld. Iedereen bedankt voor de leuke, enthousiaste reacties. Een mooiere opening van ons Voetlicht theatertje hadden we ons niet kunnen wensen!


13 september 2017
Vandaag een mooi stuk in de krant over Hans Redeke en zijn passie voor theater. Boffen wij even dat wij gebruik mogen maken van zijn talenten!
Wil jij deze toneelman in hart en nieren zelf eens zien spelen? Kom dan aanstaande zondagmiddag 17 september naar onze kindervoorstelling “Anna en het magische drankje”! We spelen om 14:00 uur in ons theatertje in Breukelen (Straatweg 66a) en een kaartje kost je slechts €5. Klik hier voor meer informatie of om te reserveren.


26 augustus 2017
Na ruim 50 jaar Maarssen als thuisbasis te hebben gehad, werd vanmiddag onze nieuwe repetitielocatie in Breukelen feestelijk geopend. Ook hebben we vandaag afscheid genomen van ons oude logo, dat na al die jaren een beetje gedateerd was geworden. Hans Redeke en Koen hebben ons nieuwe logo onthuld; een logo dat weer helemaal past bij deze tijd. Wij zijn heel blij dat Sebas2 dit nieuwe logo voor ons heeft willen ontwerpen! Een nieuwe locatie, een nieuw logo, maar uiteraard dezelfde kwaliteit van voorstellingen. Dat is Toneelgroep Voetlicht anno 2017!
Op 17 september zal de eerste (kinder)voorstelling “Anna en het magische drankje” in ons nieuwe Voetlicht Theater in Breukelen gespeeld worden.


10 augustus 2017

TONEELGROEP VOETLICHT GAAT VERHUIZEN

Beste leden, hooggeëerd publiek,

Ruim 50 jaar was Toneelgroep Voetlicht stevig geworteld in de Maarssense bodem. De overgrote meerderheid van onze (openlucht)voorstellingen is hier opgevoerd, alhoewel Voetlicht er zeker niet voor schroomde ook daarbuiten ‘voor het voetlicht te treden’.

Na in Maarssen diverse repetitielocaties te hebben genoten, moesten we constateren dat daar geen ruimte was die ècht aan al onze repetitiewensen voldeed. We waren dan ook verheugd dat de Danne Ateliers in Breukelen ons een ruimte aanboden waar wij goed kunnen repeteren en daarbovenop óók nog eens ons eigen theater mogen bouwen.
Stelt u zich eens voor: ons eigen theater; net zoals we dat vroeger ook ooit hebben gehad.

De Danne Ateliers is een collectief van kunstenaars, die onlangs ook hun onderkomen op moesten geven en nu onderdak hebben gevonden in het pand aan de Straatweg 66A in Breukelen.

Op zaterdag 26 augustus openen de Danne Ateliers – en wij dus ook – officieel de deuren. Tussen 14.00 en 16.00 uur kunt u het nieuwe onderkomen bewonderen; alle kunstenaars zullen dan ook hun ateliers openstellen. Er is een hapje en een drankje en veel gezelligheid.

Behalve de feestelijke opening van de nieuwe locatie, zit er ook nog een feestelijk tintje aan deze middag. Na ruim 50 jaar zal ook de Pierrot, die al die jaren onderdeel vormde van ons logo, ons gaan verlaten. Wij laten u tijdens deze middag graag kennis maken met ons nieuwe beeldmerk.

Na ons nieuwe logo en ons nieuwe onderkomen, kunt u er op vertrouwen dat één ding nooit zal veranderen: u kunt, zoals u al jarenlang van ons gewend bent, óók in de toekomst mooie voorstellingen van ons verwachten. Onze eerste voorstelling (een hilarische eenakter voor kinderen) staat gepland voor zondag 17 september a.s. en in januari staan de volgende uitvoeringen al weer gepland.

Wij verheugen ons erop u zaterdag 26 augustus tussen 14.00 en 16.00 uur in onze nieuwe locatie aan de Straatweg 66A in Breukelen te mogen verwelkomen.

Met vriendelijke groet,
Namens bestuur en leden,

Joost Polak
Voorzitter Toneelgroep Voetlicht


8 april 2017
Het eerste slotapplaus heeft geklonken! In aanwezigheid van schrijver Maarten Vonder hebben wij gisteravond met succes de wereldpremière van Nee, nee, Orestes gespeeld. En vanavond mogen we nog een keer! Er zijn nog enkele kaarten aan de kassa te koop.


27 maart 2017
Zaterdag speelden wij twee levende poppenkastvoorstellingen bij de Lammetjesdag van Streekmuseum Vredegoed. Naast het heerlijke weer en de schattige lammetjes en kuikentjes was het voor ons ook weer een feestje om te mogen spelen voor zoveel enthousiaste kinderen! En wie de wolf (en de rest) nog even wil knuffelen… Dat mag!


1 maart 2017
Kort berichtje in de Vechtstroom met wat nieuwe informatie over onze voorstelling Nee, nee Orestes.


8 februari 2017


26 november 2016
Vandaag waren Sinterklaas en Piet bij ons op bezoek in de levende poppenkast! En ze hadden zelfs een cadeautje en wat lekkers meegebracht voor de kinderen.
De mijter van Sinterklaas


30 oktober 2016
Gisteravond werd er lekker gegriezeld bij onze theaterwandeling “Het Vervloekte Fort” tijdens de Nacht van de Nacht op Fort Maarsseveen. En hoewel het erom gehangen heeft met al die loslopende griezels, zijn alle bezoekers weer heelhuids teruggekomen  😉
Wij vonden het een erg geslaagde avond!

castfoto 'het vervloekte fort'