Nieuws


Doodleuk op Fort Maarsseveen

Zondag 12 september jl. speelden Voetlicht drie maal hun eigen stuk “Doodleuk” tijdens Festival Vort! op Fort Maarsseveen, en de open monumentendag van de gemeente Stichtse Vecht. Er werd muziek gemaakt, gedanst, geknutseld en toneel gespeeld.
‘Doodleuk’ is een hilarische improvisatie van een afscheidsavond, voor de uitvaart van een plotseling overleden vrouw, moeder, zus en zakenpartner/minnares. Terwijl de naasten de laatste zaken bespreken met de uitvaartondernemer, is de geest van de overledene in hun midden. Ze probeert contact te krijgen, want ze heeft nog iets belangrijks te vertellen over de aandelen. Echter, niemand lijkt haar te horen. Of toch wel? Voor zij zal vertrekken naar het hiernamaals, is zij getuige van de ware aard van haar ‘treurende’ dierbaren.
Hoe zal het aflopen met de aandelen?

28 juni 2021

Yes! Sinds kort zijn we weer begonnen met echt toneelspelen. Nog steeds op veilige afstand van elkaar, maar het voelt goed en veilig. Natuurlijk hebben we de afgelopen maanden veel contact met elkaar gehad, via zoom of wandelend in groepjes van twee. Echter, het is fijn dat we ons weer kunnen verdiepen in rollen, karakters en  typetjes. Want daar doen we het tenslotte voor. Dialogen zijn een ideale opstart!

Maat voor Maat uitgesteld

31 januari 2021

Wat een knettergek jaar hebben we achter de rug!
Daarom wensen wij iedereen een beter, gezelliger en vooral gezonder 2021 toe! Het is voor iedereen een bijzonder jaar geweest. Ook voor ons als toneelgezelschap. Soms best frustrerend, maar altijd vol goede moed, zoekend naar oplossingen en nieuwe
mogelijkheden.

Een korte terugblik:
Wij waren al een heel eind op weg met het instuderen en het vormgeven van onze nieuwe
productie ‘Maat voor Maat’ toen wij vanwege de eerste Lock down moesten stoppen.
Hoewel, echt stoppen deden we niet. Net als iedereen, ontdekten wij het voordeel van het online communiceren. En zo waren we toch een beetje bij elkaar. Achter onze computers, laptops en tablets stortten wij ons op onze tekst. Onze regisseur, Annemieke, wist ons te sturen naar de juiste toon, uitspraak en tempo van onze teksten.

Uiteindelijk mochten we toch weer naar de grote zaal in Breukelen. Uiteraard op veilige wijze, zoals dat van iedereen in Nederland werd verwacht. Op 1,5 meter afstand, niet hard praten naar elkaar, eigen koffie mee en deuren en ramen open voor een goede ventilatie.
Ook met deze beperkingen wist de regisseur de spelers op de juiste plek te krijgen. De hele set werd aangepast en er werd nagedacht en gerekend over de invulling van de zaal tijdens een voorstelling.

Maar ja, in oktober hebben we moeten besluiten onze geplande voorstelling van november dat jaar, uit te stellen.
De zorgen die er toen waren over de onzekerheid over de ontwikkeling van covid-19 en de veiligheid van ons publiek en onszelf, hebben bij ons de doorslag gegeven. Zelfs als wij voor
een zeer gering publiek zouden mogen spelen, zoals dat officieel was toegestaan.
Gelukkig konden wij als gezelschap doorgaan met onze repetities zoals wij ondertussen gewend waren: in een grote ruimte met goede ventilatie en met voldoende afstand van elkaar.

Helaas, de realiteit haalde ons begin december wederom in. Ook het repeteren werd aan banden gelegd en er zat niets anders op dat een pauze in te lassen.
En dat was niet makkelijk. Maar wij houden de moed erin en in 2021 zullen we alsnog het bijzondere stuk van Shakespeare te gaan spelen. We houden u op de hoogte!

En wij houden vol! U ook?