Gepost op

Jakhalzen op happy island

Zus en broer Mary en Tony drijven, samen met Mary´s dochter Pat, een hotel op het verder onbewoonde Happy Island. Het ligt niet ver uit de kust en als gasten vanaf de vaste wal naar Happy Island willen komen, Pat ze met de sloep naar de overkant roeien. Mary is het zakelijk brein achter de accommodatie, Tony bestiert de keuken en de bar en vindt tussendoor nog tijd voor het oplossen van (eenvoudige) cryptogrammen.

Het najaar is altijd erg rustig, vandaar dat Tony zijn zus heeft weten te overtuigen een advertentie te zetten om ook in dit seizoen klandizie aan te trekken. Tot hun verbazing weten enkele bijzondere rustzoekers deze herfst zo inderdaad Happy Island te vinden.
Naast de excentrieke kunstenares Odilia leren we ook James Moore en broer en zus Lawford kennen. Odilia werkt graag abstract, waardoor Tony zich afvraagt waarvoor ze dan een vaas nodig heeft voor haar stilleven: “de werkelijkheid moet de onwerkelijkheid suggereren”. James Moore (geen familie) stottert en moet van zijn ps… ps… zenuwarts een tijdje rust houden. De Lawfords lijken niet te zijn wie ze zeggen te zijn.

Als Tony dan naast de paar pond die hij met zijn puzzels kan verdienen ineens kans lijkt te maken op de hoofdprijs van 25.000 pond, hebben we de poppen aan het dansen. En uit welke dierentuin zijn die jakhalzen toch ontsnapt?

Regie:

Wijnand Oosterhof

Rolverdeling:

Tony Bryce – Hans Redeke
Mary Fleet – Hieke Frietema
Pat Fleet – Annemieke de Boer
Odilia Ashome – Yvonne Wippo
James Moore – Lambert van Ouwerkerk
Frankie Lawford – Joost Polak
Jennifer Lawford – Jeanet Beerthuizen
Linky – Gerard Schalkwijk
Jack Dripper – Lambert van Ouwerkerk